Hoe werkt dat nou. Voor een retail winkel

Stap 1. Bepalen van de doelgroep

Wij gaan samen met jullie erachter komen welke doelgroep het beste bij jullie past. Dit gebeurt tijdens een persoonlijk gesprek waarin wij met elkaar van gedachten wisselen zodat het helder is wat de doelgroep is. Waarom komen klanten speciaal in deze winkel?

  • Wie komen er bij je te gast
  • Waar wonen ze
  • Wat doen ze in het dagelijks leven
  • etc.

Dit is zeer belangrijk omdat hierop de Social Media afgestemd wordt, zodat de juiste doelgroep benaderd kan worden.

Stap 2. Maken van een content plan

Voor iedere winkel is een goede content kalender van belang. Wanneer zijn de meeste mensen op pad, op welke tijden zijn de mensen uit de doelgroep aanwezig?  Welke dagen zijn “bijzonder”. Dit nemen we allemaal mee in het content kalender.

Naast de bijzondere dagen is hier ook het moment om thema’s te bedenken, hierdoor kan er bijvoorbeeld voor gezorgd worden dat het drukker wordt op de wat rustigere tijden. Welke acties passen er bij de winkel en de doelgroep? Wat wil jouw winkel uitstralen? Welke foto’s passen daarbij?

Stap 3. Hashtag onderzoek

Wij gaan op zoek naar de beste hashtags voor jouw winkel. Meestal komen we uit op 150 hashtags, waartussen wij rouleren bij iedere post. Door het gebruik van hashtags wordt het bericht beter gevonden door andere gebruikers.

Stap 4. Opvallende uitstraling

Tegenwoordig maken veel winkels gebruik van Social Media, maar zeker niet elk van hen is opvallend genoeg. Wij bedenken een social layout en verwerken dat in het content kalender. Dit alles op goed en passend op te vallen op Social Media.

Stap 5. Aanlevering foto’s

We leveren de eerste batch foto’s die we hebben gemaakt aan doormiddel van ons systeem. Deze kunnen vervolgens beoordeeld worden in de APP om tot een goed resultaat te komen. Er wordt niks geplaatst zonder goedkeuring.

Stap 6. Wij gaan aan de slag.

Voor jou zit het process erop! Wij gaan aan de slag om de doelgroep te benaderen. Vernieuwende hashtags te zoeken, up-to-date te blijven met de nieuwste trends en goede content te maken. Wij zullen iedere maand een update video en PDF sturen van de voortgang van de social media accounts. 

Book Appointment