Hoe werkt dat nou. Voor een restaurant

Stap 1. Bepalen van de doelgroep

Wij gaan samen met jullie erachter komen welke doelgroep het beste bij jullie past, aan de hand van een gesprek met daarin een aantal vragen. 

  • Wie komen er bij je te gast
  • Waar wonen ze
  • Wat doen ze in het dagelijks leven
  • etc.

Dit is zeer belangrijk omdat hierop de Social Media afgestemd wordt, zodat de juiste doelgroep benaderd kan worden.

Stap 2. Maken van een content plan

Voor ieder restaurant is een goede content kalender van belang. Wanneer komen er meer mensen naar het restaurant? Welke dagen zijn “bijzonder”. Dit nemen we allemaal mee in het content kalender.

Naast de bijzondere dagen is hier ook het moment om thema’s te bedenken, hierdoor kan er bijvoorbeeld voor gezorgd worden dat het drukker wordt op de wat rustigere dagen. Wat voor soort foto’s verwachten consumenten van het restaurant, wat wil het restaurant uitstralen?

Stap 3. Hashtag onderzoek

Wij gaan op zoek naar de beste hashtags voor bij jouw restaurant. Meestal komen we uit op 150 hashtags, waartussen wij gaan rouleren bij iedere post. Door het gebruik van hashtags wordt het bericht beter gevonden door andere gebruikers.

Stap 4. Opvallende uitstraling

Tegenwoordig hebben veel restaurants Social Media, maar zeker niet elk van hen is opvallend genoeg. Wij bedenken een social layout en verwerken dat in het content kalender.

Stap 5. Aanlevering foto’s

We leveren de eerste batch foto’s die we hebben gemaakt aan doormiddel van ons systeem. Deze kunnen vervolgens beoordeeld worden in de APP om tot een goed resultaat te komen. Er wordt niks geplaatst zonder goedkeuring.

Stap 6. Wij gaan aan de slag.

Voor jou zit het process erop! Wij gaan aan de slag om de doelgroep te benaderen. Vernieuwende hashtags te zoeken, up-to-date te blijven met de nieuwste trends en goede content te maken. Wij zullen iedere maand een update video en PDF sturen van de voortgang van de social media accounts. 

Book Appointment